✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Bedrijf
  2. Sinds: 2006
  3. Oppervlakte: xx hectare
  4. Productie: xx flessen per jaar
  5. Oenoloog: Fritz Miesbauer
  6. Landbouw: Conventioneel

Kaiserhofkellerei

Kaiserhofkellerei is een project van Fritz Miesbauer, die voorheen wijnmaker en manager van Domäne Wachau was. Momenteel is hij bedrijfsleider van het Weingut der Stadt Krems, één van de oudste wijngoederen in Oostenrijk. Fritz weet als geen ander hoe je verrukkelijke en karakteristieke Grüner Veltliners moet maken.

 

Het klimaat

De wijngaarden zijn aangelegd op de steile oevers van de rivier, op 300 tot 400 meter hoogte. Vanuit het zuiden stroomt een warme wind het dal in. In het noorden worden de wijngaarden beschut door uitgestrekte bossen. De zomers in de vallei zijn warm en droog, de winters koud. Vanwege de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht ontwikkelen druiven hier een vol en aromatisch karakter.


Rieden Selection

De druiven voor de grüner veltliner en riesling van Kaiserhofkellerei komen van verschillende bevriende wijnboeren van diverse wijngaarden uit Niederösterreich (met name het Kremstal), die met veel liefde voor hun wijngaarden de druiven verbouwen. Het levert een wijn op met een verfijnde structuur en veel drinkplezier. Wij zijn erg blij dat de grüner veltliner en riesling Rieden Selection van dit wijngoed tot de huiswijnen in ons assortiment behoren. Een aanrader.

 

naar de volgende producent

Wijnen van Kaiserhofkellerei

  • Kremstal Riesling 'Rieden Selection' 2022 Kaiserhofkellerei
    € 10,95