✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: xx
 3. Oppervlakte: xx hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: Alexander Rainer
 6. Landbouw:

Rochelt

Verstopt in het hart van de adembenemende Tiroler Alpen staat de Rochelt distilleerderij, een baken van traditie en vakmanschap op eenzame hoogte. Vanuit hier produceert de familie Rochelt enkele van de beste fruitdestillaten (ofwel schnaps) die de wereld ooit heeft gekend. Met een rijk erfgoed, dat inmiddels meerdere generaties omvat, beheerst de familie Rochelt de kunst van het distilleren en creëert ze sterke dranken van het puurste fruit.


De reis van de familie Rochelt begon meer dan een eeuw geleden toen hun voorouders eropuit trokken om de natuurlijke overvloed van de Tiroolse boomgaarden te benutten. Met grote zorg begonnen ze aan een zoektocht om de puurste smaken van met de hand geselecteerd fruit te vangen. Dit fruit staat centraal in alles wat Rochelt doet. Ze doen er alles aan om alleen het beste, zongerijpte fruit uit hun eigen boomgaarden en vertrouwde lokale telers te gebruiken. Van sappige appels tot weelderige abrikozen, zongekleurde peren en geurige frambozen, elk fruit wordt zorgvuldig met de hand geplukt op het hoogtepunt van zijn rijpheid.


Schnapsbrennerei Rochelt onderscheid zich in ongeëvenaarde kwaliteit en dit is -naast de hoge standaard van het fruit- te wijten aan de vakmanschap in de kelders. De vruchten worden voorzichtig gepureerd, zorgvuldig gefermenteerd en gedistilleerd in kleine koperen ketels. Waardoor maximale controle over het destillatie proces mogelijk is. Door voor (nagenoeg) elke schnaps uitsluitend één fruitsoort te gebruiken, vangen ze de unieke kenmerken en nuances van elke variëteit op, wat resulteert in een torenhoge expressie van smaak en aroma.


Tevens begrijpt de familie het belang van tijd als het gaat om het creëren van uitzonderlijke sterke dranken. De schnaps wordt meerdere jaren gerijpt in glazen 'mandflessen', waardoor ze hun volledige potentieel kunnen ontwikkelen. Deze geduldige benadering resulteert in ongelooflijk soepele en goed geïntegreerde aroma's die de zintuigen prikkelen. Deze toewijding aan perfectie vertaald zich automatisch naar een beperkte productiehoeveelheden. Elke fles is individueel genummerd, een extra nadruk op kwaliteit boven kwantiteit. Deze exclusiviteit maakt van elke schnaps van Rochelt een ware schat voor verzamelaars en liefhebbers. In elke slok uit de speciaal vormgegeven Rochelt-glazen proef je de passie, traditie en vakmanschap die van generatie op generatie zijn doorgegeven. Met een diep respect voor de natuur en een blijvend streven naar perfectie, blijft de Rochelt-distilleerderij de wereld van schnaps naar een hoger niveau tillen.

Wijnen van Rochelt

 • Hausgemachte Marmelade Rochelt
  € 12,95
 • Schnapsglas Rochelt
  € 115,00
 • Schnaps Orange 2015 Rochelt
  € 189,00
 • Schnaps Muskattraube 2008 Rochelt
  € 199,95