✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1959
 3. Oppervlakte: 48 hectare
 4. Productie: 210.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Gerhard Kracher
 6. Landbouw: Conventioneel

Kracher

Gerhard Kracher is zonder twijfel de beroemdste producent van Oostenrijkse edelzoete wijnen. Hij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van zijn illustere vader (Luis) en grootvader (Alois). Het wijngoed maakt al 60 jaar en drie generaties lang zoete wijnen van wereldformaat. 


Toveren op niveau met pourriture noble

In Illmitz, in het oosten van Oostenrijk, geniet Kracher van het bijzondere microklimaat van de Neusiedlersee dat vrijwel jaarlijks ideale omstandigheden biedt voor het ontstaan van pourriture noble. De Krachers weten hiermee als geen ander te toveren: hun wijnen hebben een fantastische balans tussen zoet en zuur, waardoor ze zowel ongelofelijk geconcentreerd als ook prachtig lichtvoetig en sprankelend zijn. Kracher wil drinkbare wijnen maken, die gastronomisch goed inzetbaar zijn. Daar slaagt Gerhard goed in, net zoals dat hij er ieder jaar weer in slaagt om - ondanks de hoge gradatie aan edele rotting - ook het karakter van de druivensoort nog steeds prachtig herkenbaar te laten doorschijnen in zijn wijnen. 


60 jaar wijngoed Kracher, 60 jaar synoniem voor perfecte edelzoete wijnen

Kracher maakt bij Trockenbeerenauslese wijn in twee varianten. De edelzoete wijnen met de aanduiding ‘Zwischen den Seeen’ worden in roestvrijstalen tanks of grote foeders vergist en gerijpt. De wijnen met de toevoeging ‘Nouvelle Vague’ rijpen uitsluitend in nieuwe barriques. Het Weinlaubenhof Kracher heeft wereldfaam en hun topexemplaren kunnen concurreren met de allermooiste zoete wijnen uit de hele wereld, zoals die van Chateau d'Yquem, wijngoed Robert Weil en Egon Müller Scharzhofberg. Kracher heeft dan ook ontelbare prijzen en medailles gewonnen met hun wijnen en is al vele malen door gezaghebbende bladen en instellingen tot 'Late Harvest winemaker of the Year' uitgeroepen.

 

Mooie balans

Wat al zijn zoete wijnen gemeenschappelijk hebben, is de fantastische balans tussen zoet en zuur. Kracher wil drinkbare wijnen maken, die goed gastronomisch inzetbaar zijn. Ze hebben een grote concentratie aan zoetheid, maar zijn nooit log of kleverig zoet. Bovendien slaagt Gerhard Kracher er ieder jaar weer in om - ondanks de hoge gradatie aan edele rotting - toch ook het karakter van de druivensoort nog steeds prachtig herkenbaar te laten doorschijnen in zijn edelzoete wijnen.   

 

naar de volgende producent

Wijnen van Kracher

 • Burgenland Auslese 'Cuvée' 2022 Kracher
  € 12,95
 • Burgenland TBA Non Vintage Kracher
  € 15,20
 • Burgenland Zweigelt Auslese 2022 Kracher
  € 15,40
 • Burgenland Spätlese 'Cuvée' 2022 Kracher
  € 16,10
 • Burgenland Zweigelt 2019 Kracher
  € 16,80
 • Burgenland Pinot Gris Reserve 2021 Kracher
  € 20,95
 • Burgenland Blend 2 2017 Kracher
  € 21,70
 • Burgenland Zweigelt Beerenauslese 2020 Kracher
  € 21,90
 • Burgenland Beerenauslese 'Cuvée' 2020 Kracher
  € 22,40
 • Burgenland Cuvée 'K' 2018 Kracher
  € 23,95
 • Burgenland TBA Non Vintage Kracher
  € 29,70
 • Burgenland Red Roses 2021 Kracher
  € 29,90