✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 2018
 3. Oppervlakte: ? hectare
 4. Productie: ? flessen per jaar
 5. Oenoloog: Michael Gross
 6. Landbouw: Biologisch ongecertificeerd

Gross & Gross

Als dochter van een wijnmaker in Südsteiermark vroeg Veronika zich af waarom druivensap niet kan smaken zoals het druivenras. Kan deze smaakbeleving in een sap worden bewaard? Is het mogelijk om druivensap net zo te waarderen als wijn? Met haar broers, de wijnmakers Johannes en Michael Gross koos Veronika een stukje wijngaard om te onderzoeken of het mogelijk was de groene tonen van een Sauvignon Blanc of de druiven van een gele muskaatdruif in een sap te maken. Het resultaat is een serie sappen waar wij al lang naar zochten. 


Een glas wijn of een glas Flein?
De familie begon met Sauvignon Blanc. Ze vonden dit ras ideaal voor de eerste oogst: de kenmerkende aroma’s, zoals gras, kruisbessen of groene paprika's, zijn namelijk al aanwezig in de rijpende bes. Ook een naam voor het project was snel gevonden: Flein. Het kan staan voor fijn en klein, maar het kan ook worden opgevat als een smaakvolle tegenhanger van wijn. Slank, elegant sap, met een mooie zuurgraad en het fruiteigen zoet. In de wijngaard gebeurt alles sowieso met de hand. En sinds kort wordt ook biologisch geteelt. In samenwerking met andere wijnboeren in het Alpengebied maakt Veronika ook Gelber Muskateller. 


Een natuurlijk product
Flein wordt gemaakt zonder kunstmatige toevoegingen. Om het op natuurlijke wijze te kunnen bewaren wordt het sap gepasteuriseerd met de nieuwste technieken. De ondergrenswarmte is verlaagd, verhitting doodt namelijk de aroma's. Het sap wordt kort verwarmd en snel weer afgekoeld om de voor de variëteit typische aroma's en smaken te behouden.

 

naar de volgende producent

Wijnen van Gross & Gross

 • Sauvignon Blanc 0.0 'Flein' 2022 Gross & Gross

  Normale prijs: € 16,19

  Uw prijs: € 13,76

 • Gelber Muskateller 0.0 'Flein' 2021 Gross & Gross
  € 14,88