✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1923
 3. Oppervlakte: 40 hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: Hannes Reinisch
 6. Landbouw: Biologisch

Johanneshof Reinisch

Het wijnbouwgebied Thermenregion ligt net ten zuiden van Wenen. Zoals de naam al aangeeft komen er in dit gebied veel warmwaterbronnen voor, die al ten tijde van de Romeinen beroemd waren, en zijn er prachtige kuuroorden. Daarnaast is het gebied ook uitermate geschikt voor wijnbouw. De wijngaardbodem rondon Tattendorf en Gumpoldskirchen heeft een hoog aandeel kalk, dat uitermate geschikt is voor de druivenrassen die behoren tot de Burgunder (Pinot) familie.

 

Pinot Noir alom gerespecteerd

Het wijngoed Johanneshof Reinisch heeft 40 hectare wijngaard en is een familiebedrijf waar drie broers - Hannes, Christian en Michael - samenwerken. Ze produceren hoofdzakelijk rode wijnen (zo'n 60%) waarbij St. Laurent en Pinot Noir, al ruim 600 jaar aangeplant in deze regio, de belangrijkste druivenrassen zijn. Met de Pinot Noir is internationaal een uitstekende  reputatie opgebouwd; de geproduceerde wijnen van dit blauwe druivenras worden gezien als de beste van het land.

 

Regionale witte druiven

Bij de witte wijn vormen de regionale zierfandler en rotgipfler druiven een unieke specialiteit. Daarnaast zijn er ook internationale witte en blauwe druivenrassen zoals: sauvignon blanc, chardonnay, merlot en cabernet sauvignon aangeplant.

 

naar de volgende producent

Wijnen van Johanneshof Reinisch

 • Thermenregion Sankt Laurent 2019 Johanneshof Reinisch

  Normale prijs: € 17,20

  Uw prijs: € 14,62

 • Thermenregion 'Alter Rebstock' 2020 Johanneshof Reinisch
  € 16,20
 • Thermenregion Rotgipfler 2022 Johanneshof Reinisch
  € 17,10
 • Thermenregion Rotgipfler Auslese 2021 Johanneshof Reinisch
  € 17,90