




Château Ducru-Beaucaillou
Al 300 jaar koesteren zes families een onuitwisbare band met Château Ducru-Beaucaillou. Ze zijn voor altijd “gevangenen” op dit prestigieuze landgoed, of ze nu Desjean, Bergeron, Ducru, Johnston, Desbarat of Borie heten. De families hadden er nooit een tekort aan passie en ambitie voor het mooie wijnvak. Het landgoed staat bekend om het produceren van enkele van de beste rode wijnen in de regio, gemaakt van een blend van cabernet sauvignon en merlot druiven. Het was uiteindelijk de charismatische Bruno Borie die de rendementen met bijna 30% omlaag bracht, om zo enkele van de meest veelbelovende wijnen sinds tientallen jaren te maken. De wijngaarden van Ducru-Beaucaillou beslaan meer dan 70 hectare en zijn gelegen op een uniek terroir van kiezels, grind- en kleigronden die ideaal zijn voor druiventeelt.
Château Ducru-Beaucaillou dankt zijn naam aan deze “mooie kiezels” (“beau cailloux”, in het Frans) die geologen minder romantisch aanduiden als gunzian grind. Deze kwartssteentjes werden door de oude Garonne afgezet aan het begin van het vroege Kwartair, zo’n twee miljoen jaar geleden. Dit gunziaanse grind zorgt voor bodems die arm zijn aan voedingsstoffen voor planten. Maar het is juist deze schaarste die de kwaliteit van de wijnen garandeert. Een gift van de natuur…