Beschrijving
Herkomstbenaming |
Leithaberg DAC |
Druivenras(sen) |
Blaufränkisch aangevuld met zweigelt en cabernet sauvignon |
Wijngaard |
Blaufränkisch is afkomstig uit de Point- en Setzwijngaarden. De zweigelt en cabernet sauvignon zijn afkomstig uit wijngaard Setz. In beide gevallen een leemgrond met een hoog kalkgehalte. |
Oogst |
Selectieve handmatige oogst |
Vinificatie |
Voorzichtige persing van volledig rijpe en gezonde druiven met aansluitend schilweking en maceratie voor een periode van 3 tot 4 weken. Aansluitend 30 maanden rijping in houten vaten. |
Houtopvoeding |
30 maanden rijping in kleine Franse eiken barriques. |
Smaakimpressie |
Donkerpaars met zwarte kern. Aroma's van rijpe bessen, delicate geroosterde toon -die doet denken aan versgebakken donker brood-, donker fruit en uitgestrekte zoetheid. Veel rijpe tannine, heeft diepte, totaal uitgebalanceerd. Fijne combinatie van kracht en elegantie. |
Smaaktype |
Verfijnd en elegant |
Alcohol |
14,0% |
Zuurgraad |
5,5 gram per liter |
Restsuiker |
1,0 gram per liter |
Serveren |
17°C |
Bewaren |
Tot 15 jaar na de oogst |