Beschrijving
Herkomstbenaming |
Wien |
Druivenras(sen) |
100% Grüner Veltliner |
Wijngaard |
De druiven voor deze wijn komen van de Nussberg. De zuid- en zuidoostelijk georiënteeerde wijngaarden liggen aan de Donau rivier. De grondsoort bestaat uit Muschelkalk, rijk aan kalk en fossiele schelpen. |
Oogst |
Handmatige oogst die in de tweede week van september begon. |
Vinificatie |
De gekneusde druiven hebben enige uren op de schillen gelegen, voor optimale extractie van de aroma's uit de schil. De vergisting vond plaats op RVS vaten, om het fruitige karakter van de wijn te behouden. Na de vergisting heeft de wijn op zijn gistcellen gelegen, tot de botteling in februari. |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
De wijn is licht van kleur met groene nuances. In de geur is hij complex en aromatisch, met geuren van kruiden, gele pruimen, kweepeer en ananas. In de smaak toont de wijn een en al levendigheid, met aroma's van citrus en mineraliteit. De afdronk is lang, elegant en verfrissend. |
Smaaktype |
Aromatisch en intens |
Alcohol |
13,5% |
Zuurgraad |
6,0 gram per liter |
Restsuiker |
1,1 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
Meer dan 5 jaar na de oogst |