Beschrijving
Herkomstbenaming |
Wachau |
Druivenras(sen) |
100% grüner veltliner |
Wijngaard |
De druiven komen uit verschillende kleine terraswijngaarden in de Wachau. De bodem bestaat hier uit primair rotsgesteente (metamorf gesteente met onder andere graniet, gneiss en leisteen) |
Oogst |
Doorgaans eind oktober geoogst |
Vinificatie |
Na ontstelen en persen wordt de wijn vergist en gerijpt in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen tanks |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Licht stuivende neus van rijp fruit (peer, kruisbessen en iets abrikoos), witte peper en kruidigheid. In de smaak rijp en sappig fruit met frisse zuren en een iets grassige en kruidige afdronk |
Smaaktype |
Licht, fris en fruitig |
Alcohol |
12,0% |
Zuurgraad |
7,2 gram per liter |
Restsuiker |
1,0 gram per liter |
Serveren |
9-10°C |
Bewaren |
Twee tot drie jaar na de oogst |