Beschrijving
Herkomstbenaming |
Wachau |
Druivenras(sen) |
100% Grüner Veltliner |
Wijngaard |
Druiven uit verschillende gaarden van Unter-Loiben met alluviale en zanderige bodem |
Oogst |
Selectieve handmatige oogst |
Vinificatie |
Inweking op de schil, hierna pneumatisch gekneusd. 5 tot 10 dagen temperatuur gecontroleerde vergisting op 21°C. Hierna volgt 3 maanden rijping op grote roestvrijstalen vaten tussen de 500 liter en 5.000 liter, afhankelijk van de hoeveelheid oogst |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Witte appel, tabaksnuances, minerale toets. Sappig, nuances van gele appel, aangenaam geïntegreerd zure structuur, rond en harmonisch |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
12,0% |
Zuurgraad |
n.n.b. |
Restsuiker |
n.n.b. |
Serveren |
12-14°C |
Bewaren |
5 tot 10 jaar na de oogst |