Beschrijving
Herkomstbenaming |
Thermenregion |
Druivenras(sen) |
100% Zierfandler. Zierfandler alias Spätrot is ook een kruising tussen Roter Veltliner en Traminer, zoals Rotgipfler, maar behoud beter zijn zuren. |
Wijngaard |
Druiven van 15-30 jaar oude stokken met een kalkrijke alluviale bodem |
Oogst |
In de vroege ochtend op 4 December 2018 met de hand geoogst bij een temperatuur van -7,5°C |
Vinificatie |
Voorzichtig geperst in bevroren toestand, vergisting in stalen tank. Daarna 5 maanden op de fijne gist |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
De traditie van deze regionale specialiteit wordt goed bewaakt. De elegantie en kracht in deze wijn die zo kenmerkend zijn komen prachtig tot uiting |
Smaaktype |
Verfijnd en elegant |
Alcohol |
10% |
Zuurgraad |
7,5 gram per liter |
Restsuiker |
209,0 gram per liter |
Serveren |
8-10°C |
Bewaren |
Tot 20 jaar na de oogst |