Beschrijving
Herkomstbenaming |
Thermenregion |
Druivenras(sen) |
Rotgipfler van 10 tot 24 jaar oude stokken |
Wijngaard |
Tattendorf. Van de wijngaarden Satzing en Tümpl met kalkhoudende grond met een aandeel leemgrond en mosselkalk |
Oogst |
Handmatig. Doorgaans begin oktober geoogst |
Vinificatie |
Voor de 80% vergist in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks gevolgd door 4 maanden rijping op de fijne lie |
Houtopvoeding |
De andere 20% ondergaat dit in grote houten fouders |
Smaakimpressie |
Sprankelende groengele kleur. Stuivende geur met tonen van licht tropisch fruit, zachte kruidigheid en fijne minerale nuances. In de smaak vol en romig met tonen van kruisbessen en banaan. Zeer zuiver met veel elegantie en een lange afdronk. |
Smaaktype |
Verfijnd en elegant |
Alcohol |
13,0% |
Zuurgraad |
5,8 gram per liter |
Restsuiker |
2,3 gram per liter |
Serveren |
8-10°C |
Bewaren |
2 tot 6 jaar na de oogst |