✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk

Sekt Brut Reserve Bründlmayer

29.95 EUR
Artikelnummer
AFO020121
Kleur
Wit
Land van herkomst
Oostenrijk
Type
Droog mousserend
Producent
Bründlmayer
Inhoud
750 ml
Stijl
Verfijnd en elegant
Landbouw
Biologisch in conversie of ongecertificeerd
Druif
Chardonnay
Afsluiting
Muselet (champagnekurk)
Regio Oostenrijk
Kamptal
Appellatie Oostenrijk
Niederösterreich
Omverpakking
Doos van 6

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 29,95
Deze 'Wijn van het Jaar' in de categorie mousserende wijnen van de wijnspeciaalzaak van het 31e Proefschrift Wijnconcours wordt gezien als een van de beste mousserende wijnen uit Oostenrijk in champagnestijl. Met een Oostenrijks twist door het gebruik van grüner veltliner, pinot blanc en pinot gris naast de chardonnay en pinot noir. Tevens bekroond met 93 Falstaff punten

Beschrijving

Herkomstbenaming     

Niederösterreich

Druivenras(sen)

Cuvée van 40% pinot noir, 30% chardonnay, 10% grüner veltliner, 10% pinot blanc en 10% pinot gris

Wijngaard

Diverse wijngaarden rondom Langenlois (Kamptal). Vooral op de zuid-oost hellingen met kalkrijke bodem, die de wijn zowel rijpheid als ook frisheid verlenen.

Oogst

De druiven worden in september geoogst

Vinificatie

Gisting en malolactische gisting in staal. Vervolgens ca. 1 jaar rijping op de fijne lie in gebruikte houten vaten van 300-2.500 liter van Oostenrijkse eiken. Daarna wordt de wijn gevuld volgt de tweede gisting op fles gedurende 18-36 maanden

Houtopvoeding

ca. 1 jaar rijping op de fijne lie in gebruikte houten vaten van 300-2.500 liter van Oostenrijkse eiken

Smaakimpressie

Fijne mousse. Elegante neus van fris fruit zoals appel, abrikoos, perzik met lichte toastachtige aroma's en een vleugje honing. In de smaak complex, sappigheid met verfrissende zuren en exotisch fruit

Smaaktype

Verfijnd en elegant

Alcohol

12,0%

Zuurgraad

7,0 gram per liter

Restsuiker

9,8 gram per liter

Serveren

10-12°C
Bewaren

5 tot 10 jaar na de oogst