✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: x
  3. Oppervlakte: 35 hectare
  4. Productie: xx flessen per jaar
  5. Oenoloog: Fritz Wieninger
  6. Landbouw: Biodynamisch gecertificeerd

Wieninger

Wijnmaker en eigenaar Fritz Wieninger is de pioneer van de nieuwe wijnbouw in Wenen. In de afgelopen 20 jaar verhoogde hij de status van de traditionele wijnen naar kwaliteitswijnen. Het bedrijf bestaat uit 35 hectare wijngaard, die liggen aan de beide oevers van de Donau. De grondsoort verschilt van löss en zand tot de kalkrijke 'muschelkalk' bodem. Het is zijn doel om de met de meest geschikte druivenrassen het karakter van elk verschillend terroir te behouden.


Wijnhuis

De wijngaarden Bisamberg en Nussberg, met de Donau rivier er tussenin, worden gekenmerkd door verschillende grondsoorten en klimaten. Bisamberg wordt gekenmerkt door een lichte, zanderige lössbodem met goede water doordringbaarheid. De ondergrond is kalkrijk. De Nussberg wijngaard heeft een grondsoort van kalksteen, met een steenrijke ondergrond. Deze ondergrond is gevormd door oude gesteenten van de Alpen.


Wijnmaken

Door de natuurlijke cultivatie, wat veel handwerk vraagt, heeft Weingut Wieninger een breed assortiment van wijnen samengesteld. Elk van deze wijnen representeert het unieke karakter van de regio Wenen. Het familiebedrijf werkt volledig natuurlijk, oftewel biologisch-dynamisch. Hoge kwaliteit, respect voor de natuur en duurzaamheid staan al generaties lang hoog in het vaandel.


Bijzonder

Met het doel om kwaliteitswijnen te maken, kwam Fritz Wieninger bij de biologisch-dynamische wijnbouw terecht. De basis hiervan is een gezonde bodem, die zij creëeren door biodiversiteit. De groene wijngaarden zorgen ervoor dat de flora en fauna volop groeit. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmest, chemische pesticiden of herbiciden. Door deze gezonde bodem groeien er sterke wijnstokken, die zelfs in moeilijke jaren overeind blijven. De opbrengst per hectare is lager, wat resulteert in natuurlijke kwaliteitswijnen. Weingut Wieninger is lid van de respekt-BIODYN beweging.


naar de volgende producent