✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1978
 3. Oppervlakte: 110 hectare
 4. Productie: 2.000.000 flessen per jaar
 5. Oenoloog: Roman Pfaffl Jr.
 6. Landbouw: Duurzaam

Pfaffl

In 1978 worden Roman en Adelheid Pfaffl op jonge leeftijd eigenaar van Weingut Pfaffl in Stetten, een dorpje net ten noorden van Wenen in de regio Weinviertel. Voor 1978 stond boerderij Pfaffl in het teken van het verbouwen van granen, aardappels en het houden van koeien en varkens. Er is in korte tijd veel veranderd.


In veertig jaar tijd is Weingut Pfaffl uitgegroeid van 0,75 hectare tot 110 hectare wijngaard. Werd het merendeel van de wijnen eerst nog geschonken in hun lokale restaurant, nu drinken wijnliefhebbers over de hele wereld wijnen van Pfaffl. Tegenwoordig staat het wijnhuis onder leiding van de enthousiaste Roman Pfaffl Jr. en Heidemarie Fischer. Heidi Fischer is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf en haar broer Roman Pfaffl Jr is de wijngaard manager en de wijnmaker Met ruim 1,4 miljoen flessen op jaarbasis is Pfaffl een serieuze onderneming, met een zeer hoge mate van professionaliteit. Dat komt niet alleen tot uiting in de wijnen, maar ook in alles daaromheen. Roman en Heidi hebben hun zaken zeer goed voor elkaar. Of het nu gaat om de website, de snelle customer service, of de moderne wijngaardtechnieken…: niks wordt aan het toeval overgelaten om een totaalbeleving te creëren.


De wijngaarden van Pfaffl liggen verspreid over 12 dorpen met een zeer opvallende diversiteit in terroir. De verschillende Grüner Veltliners die Pfaffl maakt geven deze terroirverschillen het beste weer. Zo staat de wijngaard Zeisen zelfs op een ‘Chablis-achtige’ fossiele ondergrond. Naast Grüner Veltliner staat Pfaffl bekend om de bekende Gemischter Satz (verschillende witte druivenrassen uit één wijngaard) en de elegante rode wijnen van Zweigelt en Pinot Noir. Alles onder de bezielende leiding van Roman Pfaffl Jr. Er wordt grote nadruk gelegd om perfecte Hygiene in de wijnkelder. Er is een nauwgezette temperatuurregling in alle ruimtes en een optimale luchvochtigheid. Alles om ervoor te zorgen dat de geweldige kwaliteit van de druiven uit de wijngaard in de fles naar voren te laten komen.


Zowel in de bedrijfsvoering, als in de wijnen van Pfaffl komen de kernwaarden jong, zuiver en verfrissend tot hun recht. Pfaffl is dan ook vrijwel ieder jaar een van de eerste wijnhuizen waar wij de nieuwe oogst van ontvangen. Pfaffl gaat met groot respect om met de natuurlijke hulpbronnen en het milieu, wat er toe leidt dat alle wijnen van Pfaffl 'Certified Sustainable Austria' zijn. Tegenwoordig staat Pfaffl internationaal symbool voor Grüner Veltliner. Ze zijn zelfs door Wine Enthusiast verkozen tot European Winery of the Year.


naar de volgende producent

Wijnen van Pfaffl

 • Niederösterreich ‘Vom Haus’ Sauvignon Blanc 2019 Pfaffl
  € 10,50
 • Niederösterreich 'Vom Haus' Grüner Veltliner 2019 Pfaffl
  € 10,50
 • Niederösterreich ‘Vom Haus’ Chardonnay 2019 Pfaffl
  € 10,50
 • Niederösterreich 'Vom Haus' Zweigelt 2019 Pfaffl
  € 10,55
 • Niederösterreich Gemischter Satz ‘Harmony’ 2019 Pfaffl
  € 10,55
 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Wien.1' 2019 Pfaffl
  € 11,60
 • Niederösterreich Grüner Veltliner 'Zeisen' 2019 Pfaffl
  € 12,60
 • Niederösterreich Zweigelt/Pinot Noir 'Wien.2' 2019 Pfaffl
  € 12,60
 • Niederösterreich Zweigelt 'Sandstein' 2019 Pfaffl
  € 13,70
 • Niederösterreich Grüner Veltliner ‘Brut NV’ Pfaffl
  € 18,95
 • Niederösterreich Grüner Veltliner ‘Hund’ 2019 Pfaffl
  € 21,00
 • Niederösterreich Grüner Veltliner ‘Golden’ 2018 Pfaffl
  € 26,30