✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1171
 3. Oppervlakte: 80 hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: Michael Moosbrugger
 6. Landbouw: Duurzaam

Schloss Gobelsburg

Weingut Schloss Gobelsburg wordt gerekend tot een van de beste producenten van Oostenrijk. Het werd in 1171 gesticht en behoort tot het Cisterziënzerklooster Zwettl. Door de eeuwen heen kochten de monniken de beste perceeltjes wijngaard in de nabijheid van het klooster Sinds 1996 heeft Michael Moosbrugger de leiding over het bedrijf. De wijngaarden liggen allemaal in de regio Kamptal. Kamptal staat met name bekend om de zuivere Grüner Veltliners en Rieslings en kent sinds 2008 een eigen Districtus Austriae Controllatus (DAC). Schloss Gobelsburg is aangesloten bij de Österreichische Traditionsweingüter' (ÖTW), een vereniging die werkt aan een wijngaardclassificatie in de Donau waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de DAC 'Kamptal' de hogere kwaliteit Ried (wijngaard) en hoogste kwaliteit Ried Erste lage (1ÖTW).


Twee labels

De wijnen met het label Schlosskellerei Gobelsburg worden gemaakt met druiven van diverse wijngaarden van het landgoed. Wijnen van de serie Schloss Gobelsburg zijn gemaakt van druiven afkomstig van één wijngaard. Op het Gobelsburger hoogplateau bevinden zich droge, schrale bodems van uit het Tertiair stammende gesteenten. De wijngaarden zijn aangelegd in terrasvorm en zijn grotendeels beplant met de rassen grüner veltliner (50%) en riesling (25%). De bodems zijn zeer divers, reden om diverse Grüner Veltliners aan te bieden. Er wordt hoofdzakelijk biodynamisch gewerkt. De druiven worden met de hand geoogst en op sorteertafels gecontroleerd op kwaliteit. Daar waar eikenhout wordt gebruikt is het afkomstig uit het nabij gelegenheid bos rond de Manhartsberg.


Beste 100 wijnproducenten

Schloss Gobelsburg behoort, voor het 7de jaar op rij, tot de beste 100 producenten van de wereld. Elk jaar geeft het toonaangevende Amerikaanse wijnmagazine Wine & Spirit deze top 100 vrij. Andere producenten die in deze lijst staan zijn o.a. Krug (Champagne), Quinta do en Tenuta San Guido Sassacaia (Italie). Michael Moosbrugger is door collega-producenten in de Oostenrijkse wijngids Falstaff uitgeroepen tot beste wijnmaker van Oostenrijk (2006). Schloss Gobelsburg is gecertificeerd 'Sustainable Austria'.


naar de volgende producent

Wijnen van Schloss Gobelsburg

 • Niederösterreich RR 'Urgestein' 2019 Schloss Gobelsburg
  € 15,55
 • Brut Reserve Schloss Gobelsburg
  € 26,20
 • Kamptal GV Ried 'Lamm' 1ÖTW 2018 Schloss Gobelsburg
  € 49,35