✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1887
  3. Oppervlakte: 40 hectare
  4. Productie: xx flessen per jaar
  5. Oenoloog: Willie & Andreas Sattlerhof
  6. Landbouw: Biologisch gecertificeerd

Sattlerhof

Familiewijnhuis Sattlerhof heeft 30 hectaren aan wijngaard in het wijngebied Südsteiermark, in het zuidoosten van Oostenrijk. Dit ligt onder de stad Graz en ten zuiden van het stadje Gamlitz, dichtbij Slovenië. Sinds 1887 is het domein in familiebezit. Rond 1995 namen Willi Sattler en zijn vrouw Maria de leiding van het bedrijf over. Tegenwoordig is hun oudste zoon Andreas verantwoordelijk in de wijnkelder. De tweede zoon Alexander is sinds 2018 werkzaam in het bedrijf en is onder andere verantwoordelijk voor de druivenontvangst tijdens de oogst. Dochter Michaela heeft kunst gestudeerd en heeft onder andere de etiketten van de wijnen ontworpen, jongste zoon Lukas heeft ook een grafische achtergrond en ondersteunt daarmee ook het wijnhuis. De broer van Willi, Hannes Sattler, heeft samen met zijn vrouw Ulrike de leiding over het hotel en restaurant van Sattlerhof. Hun kinderen Anna en Markus hebben beide gestudeerd aan de hotelvakschool.


Wijnhuis

Het wijndomein ligt in een prachtig groen landschap. De klassieke Steier druivenrassen worden hier gecultiveerd. De nadruk ligt op de al lang aangeplante Sauvignon Blanc en morillon, een lokale variant van chardonnay. Het domein ligt op een steile helling ten zuiden van Gamlitz. Er worden kleine wijngaarden gecultiveerd, ook gelegen op steile en op goede hoogte gelegen hellingen. Er wordt biologisch gewerkt, met duurzame behandeling van de bodem met het doel een lange levensduur van de wijnstokken te creëeren.


Wijnmaken

De aanpak in de wijngaarden is biologisch en er wordt met veel aandacht gewerkt. De druivenstokken worden met aandacht gesnoeid, de druiven worden met de hand geoogst, waarna ze gekoeld worden getransporteerd naar de kelder en waarna de druiven voorzichtig worden geperst tot het druivensap. Dit alles leidt tot wijnen met een mooie smaak en goede kwaliteit.


Bijzonder

De wijnkelder is uitgerust met materiaal om de meest pure en druivenrasspecifieke wijnen te produceren. Er wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht om de wijn door de verschillende onderdelen in het wijnmaakproces te begeleiden, zodat er geen stress komt van mechanische interventie. De druiven worden geoogst en behandeld met aandacht voor de typiciteit van het druivenras en de potentie van de wijn.


naar de volgende producent