✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1998 (onder Fred Loimer)
  3. Oppervlakte: 40 hectare
  4. Productie: xx flessen per jaar
  5. Oenoloog: Fred Loimer
  6. Landbouw: Biodynamisch gecertificeerd

Loimer

In 1998 nam Fred Loimer het familiewijngoed over. Hij zorgde voor veel veranderingen, de wijngaarden werden stap-voor-stap biologisch geproduceerd en uiteindelijk ging hij volledig over naar biologisch-dynamische wijnbouw. Daarnaast werd hij lid van Respekt-Biodyn, een biologisch-dynamische wijnbeweging. De grondsoort bestaat over het algemeen uit gesteente en löss.


Wijnhuis

Het domein bestaat uit zo'n 40 hectare wijngaard, waaronder een aantal van de beste percelen rond Langenlois. Er zijn maar liefst 11 single vineyards, die zorgen voor een grote verscheidenheid aan wijntypes en smaak.


Wijnmaken

Fred Loimer werkt terroirgericht, met speciaal geselecteerde percelen om de grüner veltliner het beste tot zijn recht te laten komen. Het meeste werk gebeurd in de wijngaard. Er wordt veel gesnoeid zodat de druiven optimaal kunnen rijpen en er wordt met een laag rendement gewerkt voor geconcentreerde druiven. De wijnranken groeien dicht bij de grond, zodat de druiven de teruggekaatste bodemwarmte kunnen absorberen. Het smalle en hoge bladerdak zorgt voor fotosynthese en voldoende schaduw.


Bijzonder

Het paradepaartje is de grüner veltliner. Daarnaast zijn de riesling wijnen ook subliem, geweldige vertolkers van het terroir en het microklimaat van de Kamptal. 55% van de aanplant is grüner veltliner, 30% riesling, 7% chardonnay, 7% grauburgunder en 3% blauburgunder.


naar de volgende producent