✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
 1. Type: Familiebedrijf
 2. Sinds: 1990
 3. Oppervlakte: xx hectare
 4. Productie: xx flessen per jaar
 5. Oenoloog: Gernot Heinrich
 6. Landbouw: Biodynamisch gecertificeerd

Heinrich

Weingut Heinrich is 30 jaar geleden gestart door Gernot Heinrich en zijn vrouw Heike. Het doel was spannende en subtiele wijnen produceren zonder het gebruik van pesticiden en insecticiden. Het wijnhuis ligt in Neusiedlersee, in het noorden van Burgenland. Dit ligt tussen de Hongaarse grens en het 30 km lange Neusiedlersee meer. Het gebied is ideaal voor de productie van kwaliteitswijn. Het is een landklimaat met veel zon en een milde herfst. Daardoor kunnen de druiven optimaal rijpen. Het meer tempert de temperaturen iets. De bodem bestaat uit leisteen en kalksteen. De gebruikte druivenrassen zijn Blaufränkisch, Neuburger Grauer Burgunder, Roter Traminer, Weissburgunder, Chardonnay, Zweigelt, St. Laurent en Pinot Noir.


Wijnhuis

Ze benaderen hun percelen selectief en behandelen de wijngaarden op basis van bodemsamenstelling, afwatering, ligging en microklimaat. Gernot Heinrich was in 2005 ook een van de initiatiefnemers van Respekt, een biodynamische wijnbeweging waar Weingut Heinrich dus ook bij is aangesloten. De productie is volledig biologisch-dynamisch.


Wijnmaken

Het doel van Gernot Heinrich is om de expressie van het terroir uit te drukken in de wijn. Zijn idee is dat dit het beste tot zijn recht komt, bij een biologisch-dynamische werkwijze met een divers ecosysteem in de wijngaard. Daarnaast passen zij steeds meer vrijheid toe in het vinificatieproces, door zo min mogelijk in te grijpen. Alle wijnen ondervinden een spontane vergisting met wilde, druifeigen gisten. Daarnaast laten ze de wijnen vaak in schilcontact, om meer vorm te geven aan de wijn. De wijnen worden niet gefilterd en er wordt voor het grootste gedeelte gewerkt met gebruikte eikenhouten vaten.


Bijzonder

In de laatste jaren is het wijnhuis gegroeid. Dit is echter niet ten koste gegaan van het handwerk dat plaatsvind in de kelders en wijngaarden. Al het werk in de wijngaard wordt met de hand gedaan, van het snoeien in de winter tot de oogst.


naar de volgende producent

Wijnen van Heinrich

 • St. Laurent 2015 Weingut Heinrich
  € 21,00
 • St. Laurent 2017 Weingut Heinrich
  € 22,50