✔ levering binnen 2 werkdagen
gratis verzending vanaf €57,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk
  1. Type: Familiebedrijf
  2. Sinds: 1936
  3. Oppervlakte: 26 hectare
  4. Productie: xx flessen per jaar
  5. Oenoloog: Kurt Feiler
  6. Landbouw: Biodynamisch gecertificeerd

Feiler-Artinger

Het wijngoed Feiler-Artinger omvat 26 hectare wijngaard en wordt sinds 2013 geleid door Kurt Feiler, de derde generatie. Het bedrijf werd opgericht door Gustav Feiler, die met de oogst van 1953 aan de wieg stond van de hergeboorte van de bekende ‘Ruster Ausbruch’, een wijn gemaakt van overrijpe, ingedroogde en door nobelrot aangetaste druiven. Feiler-Artinger heeft in het verleden dan ook naam gemaakt met zijn zoete wijnen en behoort internationaal gezien tot de top op dit gebied.


Van zoete naar rode wijn

Maar tegenwoordig zijn het ook de rode wijnen waar ze veel lof mee oogsten. Wat vooral opvalt is de intensiteit van de wijnen, gecombineerd met veel finesse en een aangename sappigheid. Hoe rijk en geconcentreerd de wijnen ook zijn, ze worden nooit log of vermoeiend.


In Falstaff als outstanding

Sinds 2008 word hier biodynamisch gewerkt. Sinds 2010 snoeit Kurt via de methode Simonit & Sirch, de zogenaamde zachte snoei waardoor de plant minder 'beschadigd' wordt. Kurt is een van de twaalf grondleggers van de Oostenrijkse verening RESPEKT-BIODYN, opgericht in 2007. De leden hebben zich gecommitteerd aan het doel om wijnen van de hoogste kwaliteit te produceren met behulp van biodynamische methoden. De eisen om lid te worden van RESPEKT-BIODYN zijn gelijk aan die van bijvoorbeeld Demeter. Minder gebruik van sulfiet in de wijnen is hier ook een belangrijk onderdeel van de certificering. In de vooraanstaande Oostenrijkse wijngids Falstaff behoort Feiler-Artinger tot het selecte groepje dat als outstanding wordt aanbevolen.


naar de volgende producent

Wijnen van Feiler-Artinger

  • Burgenland Blaufränkisch 2017 Weingut Feiler-Artinger
    € 12,90