Regina Meij, oprichter van Imperial Wijnkoperij met Oostenrijkse wijn als specialiteit (1994): "Geweldig dat er nu een website is met Oostenrijkse wijnen van een aantal Nederlandse topimporteurs. Ik had 30 jaar geleden nauwelijks durven dromen dat Oostenrijkse wijn nu zo’n fantastische positie en reputatie zou hebben in de Nederlandse markt. Er komen prachtige wijnen uit Oostenrijk, wijnen die zich kunnen meten met de wereldtop. Naast de toppers heeft Oostenrijk ook mooie wijnen te bieden voor alle dag. Heerlijk zo’n lekkere fruitige Grüner Veltliner en Zweigelt bij de borrel, of een krachtigere variant bij het eten. Of een mooie Blaufränkisch, Pinot Noir, Riesling en Chardonnay? Heel interessant is zo'n lokaal druivenras zoals Rotgifpler. Dat en nog veel meer is te vinden op de website www.oostenrijksewijn.nl. Hoe mooi is het dat een aantal importeurs samenwerken om gezamenlijk hun wijnen aan de Nederlandse wijnliefhebber te verkopen? De wijnboeren en de wijnen verdienen het in ieder geval.

 
Dit doet me trouwens terugdenken aan mijn eerste ervaringen met Oostenrijkse wijn, toen ik in 1992 voor mijn tweede baan bij Shell als jonge academicus naar Wenen verhuisde. Ik viel van de ene verbazing in de andere. Zoveel mooie wijnen van bevlogen wijnboeren, de één nog lekkerder dan de ander. Waarom kenden wij die wijnen in Nederland niet en waarom waren ze nog niet in Nederland te koop? Wanneer ik wijnliefhebbers of wijnhandelaren er in Nederland naar vroeg, werd ik glazig aangekeken. Wijn uit Oostenrijk? Echt waar? Komen daar wijnen vandaan en is dat lekker dan? Tja, sinds de Kelten en de Romeinen wordt er al wijn in Oostenrijk aangebouwd. Dus dat is al een tijdje. Maar op een of andere manier was dat toen nog niet in de Nederlandse wijnwereld doorgedrongen. 
 
In de drie jaar dat ik in Wenen woonde en werkte groeide mijn passie voor Oostenrijkse wijn en dat leidde er toe dat ik in 1994 mijn baan bij Shell vaarwel heb gezegd en het avontuur met Oostenrijkse wijn in Nederlands ben aangegaan. Het was hard werken in de eerste jaren (het leven als ondernemende pionier gaat niet altijd over rozen), maar de voldoening is extra groot wanneer ik nu zie hoe de Oostenrijkse wijnen in Nederland nu geland zijn. Vrijwel alle restaurants, wijnwinkels en supermarkten verkopen nu wijn uit Oostenrijk. En waar het aanvankelijk kleine volumes waren die ik verkocht, werd het in de loop der jaren een goed lopend bedrijf. Dat ik en passant ook nog een aantal prachtige prijzen heb gewonnen voor mijn pionierswerk (zoals wijnkoper van het jaar, de Diamond Award en de Oostenrijkse Bacchusprijs) is superleuk als erkenning, maar daar heb ik het nooit voor gedaan. Mijn doel was Oostenrijkse wijn de plek te geven die het verdiende en dat is gelukt. Zelf doe ik het inmiddels wat rustiger aan en ben blij dat het team van Anfors Imperial mijn levenswerk verder voortzet. Achter de schermen ben ik nog steeds heel actief met Oostenrijkse wijnen, het zal altijd mijn passie blijven. 
 
Ik wens iedereen die bijdraagt aan deze mooie nieuwe website met Oostenrijkse wijn heel veel succes. Ik hoop dat het smaakt naar meer en nog meer importeurs zich zullen aansluiten bij dit mooie initiatief.”