Dit is de meest uitgebreide webshop met Oostenrijkse wijn, met wijnen van de gevestigde orde én nieuw talent, een enorme hoeveelheid naslagwerk en actualiteit. Oostenrijksewijn.nl wordt het compleetste platform over Oostenrijkse wijn voor de Nederlandse markt. Geïnitieerd door Anfors Imperial met Regina Meij als nestor, onder toeziend oog van Cees van Casteren MW en in samenwerking met o.a. Bart Wijnimport, Poot Agenturen, Residence Wijnen en Austrian Wine. Omdat Oostenrijkse wijn populairder is dan ooit.


De Nederlandse koningin van de Oostenrijkse wijnen

Regina Meij is een pionier als het gaat om Oostenrijkse wijn. Ze werd er verliefd op toen ze van 1992 tot 1994 in Wenen woonde en werkte. Haar carrièreswitch leverde niet alleen een assortiment op dat z’n weerga niet kent, Regina won er als importeur talloze prijzen mee zoals de Bacchuspreis, Diamond Award en KVNW Wijnpenning. Maar de mooiste beloning is toch de groei in populariteit. Meer mensen drinken vaker wijnen uit Oostenrijk. Grondlegger Regina is er trots op. Zeker nu blijkt dat er 2019 maar liefst 32,5% meer wijn uit Oostenrijk naar Nederland is gebracht.


Kwaliteit is de basis voor het succes

Waarom is Oostenrijkse wijn in Nederland zo populair? Dat is ‘eenvoudig’ te verklaren: kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Oostenrijk heeft zo’n 4000 wijnmakers die zelf bottelen en de lat ligt hoog: ze zijn gepassioneerd, hebben veel kennis over wijnbouw en druivenveredeling, bezitten prachtige grond voor internationale en lokale druiven. Met grüner veltliner als absolute top. Die beslaat bijna eenderde van de totale aanplant met 26 witte en 14 rode druivenrassen. En al die mooie wijnen vind je op deze site. Gebruik de slimme filters om de beste voor jou te kiezen