Beschrijving
Herkomstbenaming |
Niederösterreich |
Druivenras(sen) |
Grüner Veltliner |
Wijngaard |
Niederösterreich is de regio rond de hoofdstad Wenen en is het grootste wijnbouwgebied van Oostenrijk. De wijngaarden liggen op lössgronden. Overdag is het warm, en 's nachts koel |
Oogst |
In september |
Vinificatie |
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een schilweking van 4 uur voordat ze worden geperst. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 18 graden in RVS tanks |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Fruitige wijn, tonen van appel, citrus en kruiden, plus het herkenbare snufje peper in de afdronk |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
12,5% |
Zuurgraad |
5,5 gram per liter |
Restsuiker |
5,4 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
Één tot drie jaar na de oogst |