Beschrijving
Herkomstbenaming |
Weinviertel |
Druivenras(sen) |
Grüner Veltliner |
Wijngaard |
Afkomstig van de op het zuiden gelegen wijngaard 'Zeisen'. Naast de wijngaard ligt een bos, wat voor grote verschillen in dag- en nachttemperatuur zorgt. De bodem bestaat uit zand en löss |
Oogst |
Eind september |
Vinificatie |
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een schilweking van 2 uur voordat ze worden geperst. De gisting vindt plaats op een gecontroleerde temperatuur van 19 graden in RVS tanks. Daarna rijpt de wijn nog vier maanden op RVS |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Een frisse, fruitige wijn met crispy appel en citrus, kruiden, en het herkenbare snufje peper in de afdronk |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
13% |
Zuurgraad |
5,1 gram per liter |
Restsuiker |
5,7 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
Één tot vier jaar na de oogst |