✔ op werkdagen voor 11 uur besteld, morgen in huis
gratis verzending vanaf €47,50
elke wijn per fles te bestellen
✔ avond- & weekendleveringen mogelijk

Niederösterreich Grüner Veltliner 'Löss' 2020 Hiedler

13.25 EUR
Artikelnummer
AFO050420
Kleur
Wit
Jaargang
2020
Land van herkomst
Oostenrijk
Type
Droge wijn
Producent
Hiedler
Inhoud
750 ml
Stijl
Fruitig en verfijnd
Landbouw
Duurzaam
Druif
Grüner Veltliner
Afsluiting
Schroefdop
Regio Oostenrijk
Kamptal
Appellatie Oostenrijk
Niederösterreich
Omverpakking
Doos van 6

Beschikbaarheid: Op voorraad

€ 13,25

Sappig, fruitig, precies de goede balans tussen alcohol, fruit en zuren

Jaargang 2018 is nog verkrijgbaar als magnumfles (91 Falstaff | 90 Suckling | 90 Wine Enthusiast | 9 Hamersma) en ook 2019 werd uitstekend beoordeeld (91 Falstaff). Master of Wine Frank Smulders: “Wachau is het bekendste en beroemdste gebied van Oostenrijk. Kamptal staat - onterecht - in de schaduw van de Wachau. Er is namelijk hetzelfde kwaliteitspotentieel als in de beste wijngaarden van de Wachau. Hiedler is een van de grote namen aldaar. De naam Löss is een verwijzing naar de bodem. Vette, kalkhoudende klei, zeer geschikt voor wijnbouw. Grüner veltliner is de belangrijkste druif, zo’n beetje 30% is beplant met deze druif. In de buurt van Donau vind je de beste resultaten. Grüner veltliner is geen druif met veel zuren. Vergeleken met riesling is de wijn wat molliger, wat rijper, dikker. Deze wijn heeft absoluut meer dan genoeg zuren, molligheid, vettige mondgevoel, die vettige, rijke textuur. Rijpingspotentieel. Heel lekkere wijn, echt genieten. Heel sappig, heel fruitig, precies goede balans tussen alcohol, fruit en zuren, echt een fijne wijn.

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Beschrijving

Herkomstbenaming     

Niederösterreich

Druivenras(sen)

Grüner veltliner van 5 tot 40 jaar oude stokken

Wijngaard

Verschillende wijngaarden rond Langenlois die allemaal löss- en leembodem hebben. De druiven van deze wijn komen van de jongere stokken en van de eerste oogstdoorgang (van meestal drie) van de oudere stokken tot 40 jaar oud

Oogst

Half september geoogst met de hand

Vinificatie

Geen zwaveling, spontane en temperatuurgecontroleerde (20°C) vergisting met natuurlijke aanwezige gistcellen gedurende vijftien weken en daarna gerijpt in edelstaal. In het voorjaar wordt de wijn gebotteld

Houtopvoeding

Geen

Smaakimpressie

Heldere en sprankelende strogele kleur. De wijn heeft een stuivende fruitige geur, met aroma's van rijp sappig fruit

Smaaktype

Fruitig en verfijnd

Alcohol

12,0%

Zuurgraad

5,4 gram per liter

Restsuiker

1,8 gram per liter

Serveren

10-12°C
Bewaren

Drie tot vijf jaar na de oogst