Beschrijving
Herkomstbenaming |
Weinviertel Reserve |
Druivenras(sen) |
Grüner Veltliner |
Wijngaard |
Afkomstig van de op het zuiden gelegen, steile wijngaard 'Goldjoch' waar de temperatuur flink kan oplopen |
Oogst |
Eind oktober |
Vinificatie |
De druiven worden ontsteeld en gekneusd. Ze ondergaan een schilweking van 10 uur voordat ze worden geperst. De gisting vindt plaats in grote, houten vaten. Na de gisting rijpt de wijn nog vijf maanden in dezelfde houten vaten |
Houtopvoeding |
De wijn rijpt 5 maanden in grote, houten vaten |
Smaakimpressie |
Krachtige wijn met een goede balans tussen het rijpe fruit, kruiden en zuurgraad |
Smaaktype |
Rijk en krachtig |
Alcohol |
14% |
Zuurgraad |
5,4 gram per liter |
Restsuiker |
7,5 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
Twee tot acht jaar na de oogst |