Beschrijving
Herkomstbenaming |
Burgenland |
Druivenras(sen) |
Voor de Rosa wordt ongeveer 33% van de beste Zweigelt, Sankt Laurent en Blaufränkisch druiven gebruikt |
Wijngaard |
Frauenkirchen en Jois met een mineraalhouende bodem en zandige grond |
Oogst |
Selectieve handmatige oogst in september en oktober 2016 |
Vinificatie |
Vergisting en rijping in roestvrijstalen tanks |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
Briljante frambozenrode kleur, fruit van frambozen, kersen en roodbessen in de neus, fruitig in de mond met impressies van kruisbessen, evenwichtig met een gemiddelde zuurgraad en afdronk, rode wijnstructuur, droge wijn met diepte en karakter |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
12,6% |
Zuurgraad |
5,9 gram per liter |
Restsuiker |
1,2 gram per liter |
Serveren |
12-14°C |
Bewaren |
3 tot 5 jaar na de oogst |