Beschrijving
Herkomstbenaming |
Burgenland |
Druivenras(sen) |
Pinot noir |
Wijngaard |
Joiser Jungen Berg, het onderste gedeelte van de wijngaard onder de terrasmuren. Gericht op het zuidoosten, warm en beschut tegen wind. Dit is een van de oudste en beroemdste wijngaarden van het Neusiedlersee gebied (in 1524 al in oorkondes genoemd). De stokken zijn er 26 jaar oud op het moment van oogsten in 2017. |
Oogst |
In september met de hand geplukt |
Vinificatie |
Schilinweking gevulgd door temperatuur gecontroleerde vergisting voor een periode van 12 dagen. Aansluitend volgt rijping op houten vaten. |
Houtopvoeding |
14 maanden in gebruikte Franse barriques gerijpt |
Smaakimpressie |
Robijnrode wijn met in de neus prachtige fijne aroma's van zoet fruit (framboos) en vanille. Een volmondige en tegelijkertijd ook zijde-achtige smaak met een prachtige lange finale maakt dit een grote wijn |
Smaaktype |
Rijk en complex |
Alcohol |
13,5% |
Zuurgraad |
4,9 gram per liter |
Restsuiker |
1,0 gram per liter |
Serveren |
14-16°C |
Bewaren |
Meer dan tien jaar na de oogst |