Beschrijving
Herkomstbenaming |
Burgenland |
Druivenras(sen) |
Een blend van zweigelt en blaufränkisch |
Wijngaard |
Neusiedlersee, Burgenland, Hier vind je een droge, stenige en minerale grond in éen van de warmste en droogste regio's van Oostenrijk. |
Oogst |
Handmatig |
Vinificatie |
Temperatuur gecontroleerde fermentatie op 16°C tot 18°C. Hierna 5 maanden rijping op roestvrijstalen vaten |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
In de neus verleidt de wijn met kruidige en fruitige tonen van verse kersen en rode bessen. In de smaak vertoont onze rosé veel bessenfruit gecombineerd met frisse zuren. Deze wijn is puur plezier en met een laag alcoholgehalte de ideale zomerwijn. |
Smaaktype |
Verfijnd en elegant |
Alcohol |
12,5% |
Zuurgraad |
6,3 gram per liter |
Restsuiker |
1,0 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
2 tot 3 jaar na de oogst |