Beschrijving
Herkomstbenaming |
Burgenland |
Druivenras(sen) |
100% grüner veltliner |
Wijngaard |
Neusiedlersee, Burgenland, Hier vind je een droge, stenige en minerale grond in éen van de warmste en droogste regio's van Oostenrijk. |
Oogst |
Handmatig |
Vinificatie |
Temperatuur gecontroleerde fermentatie op 14°C tot 16°C. Hierna 12 maanden rijping op roestvrijstalen vaten |
Houtopvoeding |
Geen |
Smaakimpressie |
In de neus pittige aroma's van gele appels en steenfruit ondersteund door fijne ziltigheid. In de mond toont het peperige kruidigheid samen met fijne zuurgraad. De wijn is elegant en uitgebalanceerd |
Smaaktype |
Fruitig en verfijnd |
Alcohol |
12,0% |
Zuurgraad |
4,7 gram per liter |
Restsuiker |
1,4 gram per liter |
Serveren |
10-12°C |
Bewaren |
2 tot 3 jaar na de oogst |