Beschrijving
Herkomstbenaming |
Mittelburgenland |
Druivenras(sen) |
100% Blaufränkisch van 40 tot 50 jaar oude stokken |
Wijngaard |
Ritzing met kalkhoudende bodem |
Oogst |
Selectief met de hand geoogst in oktober. |
Vinificatie |
Spontane vergisting. Na 10 dagen inweking in houten of cementen tanks volgen 16 maanden rijping op houten vaten van 500 liter. |
Houtopvoeding |
De malolactische gisting vindt plaats in houten vaten van 500 liter waarna de wijn gedurende 16 maanden in houten vaten rijpt |
Smaakimpressie |
De kalkhoudende bodem van deze wijngaard geeft druiven die deze wijn tot één van de beste Blaufränkisch wijnen maakt. Rijp fruit, kruidig met fijne tannines en een lange afdronk |
Smaaktype |
Rijk en complex |
Alcohol |
13,0% |
Zuurgraad |
6,5 gram per liter |
Restsuiker |
1,2 gram per liter |
Serveren |
16-18°C |
Bewaren |
5 tot 10 jaar na de oogst |